Bibliotheek IveBiC Hemiksem Schelle

E-cursussen

De bibliotheek biedt de volgende cursussen aan voor mensen die de eerste stappen op een computer of tablet willen zetten. De cursussen worden jaarlijks herhaald. Voor meer info en inschrijvingen: kijk regelmatig op de pagina  "In de kijker" of in het boekje "Eb & Vloed". Voor de start van een cursus wordt daar een artikel met de data en inschrijvingsprocedure geplaatst. Indien je interesse hebt kan je je al op de wachtlijst laten zetten voor een toekomstige cursus. Neem hiervoor contact op met de bib. Je wordt dan op de hoogte gebracht zodra er een plaats vrijkomt.

Cursus beginternet

Stap voor stap leer je in 9 lessen de basisvaardigheden van de computer, het internet en e-mail.

De cursus bestaat uit 3 delen:

• Start met surfen: in deze module leer je werken met de muis, het toetsenbord en zet je de eerste stappen op het internet.
  • Start met zoeken: tijdens deze lessen leer je hoe je informatie opzoekt op het internet.
  • Start met mailen: je leert hoe je een eenvoudige mail opstelt en hoe je een e-mail kan opstellen met behulp van knippen en plakken.

De lessen worden gegeven door een team van enthousiaste vrijwilligers die hiervoor in opleiding gingen bij Vormingplus Antwerpen. Deze vrijwilligers helpen je om je angst voor computers te overwinnen en begeleiden je met veel geduld en begrip tijdens je eerste stappen in de digitale wereld.

Cursus "Leren werken met een tablet"

Driedelige cursus Android-tablet onder begeleiding van vrijwilligers getraind door Vormingplus. Indien je een tablet hebt die met een ander systeem werkt, kan je je op een wachtlijst laten zetten, maar kom je niet in aanmerking voor deze cursus.

Vereiste voorkennis: een klein beetje met de pc kunnen werken.

Belangrijk: cursisten brengen zelf hun tablet mee. Bij niet courante merken is de handleiding ook nuttig.