Bibliotheek IVEBICA Hemiksem Schelle Niel

E-cursussen

IveBiC biedt af en toe cursussen aan voor mensen die de eerste stappen op een computer, tablet of iPad willen zetten. Voor de mensen die hun digitale vaardigheden willen updaten zijn er de workshops internetbankieren en routeplanning. De cursussen worden regelmatig herhaald. Voor meer info en inschrijvingen: kijk regelmatig op de pagina  "In de kijker" of in het boekje "Eb & Vloed". Voor de start van een cursus wordt daar een artikel met de data en inschrijvingsprocedure geplaatst. Indien je interesse hebt kan je je al op de wachtlijst laten zetten voor een toekomstige cursus. Neem hiervoor contact op met de bib. Je wordt dan op de hoogte gebracht zodra er een plaats vrijkomt.

Cursus beginternet

Stap voor stap leer je in 9 lessen de basisvaardigheden van de computer, het internet en e-mail.

De cursus bestaat uit 3 delen:

• Start met surfen: in deze module leer je werken met de muis, het toetsenbord en zet je de eerste stappen op het internet.
  • Start met zoeken: tijdens deze lessen leer je hoe je informatie opzoekt op het internet.
  • Start met mailen: je leert hoe je een eenvoudige mail opstelt en hoe je een e-mail kan opstellen met behulp van knippen en plakken.

De lessen worden gegeven door een team van enthousiaste vrijwilligers die hiervoor in opleiding gingen bij Vormingplus Antwerpen. Deze vrijwilligers helpen je om je angst voor computers te overwinnen en begeleiden je met veel geduld en begrip tijdens je eerste stappen in de digitale wereld.

Cursussen "Leren werken met een tablet" en "Leren werken met een iPad"

Driedelige cursus Android-tablet of iPad onder begeleiding van vrijwilligers getraind door Vormingplus. Indien je een tablet hebt die met een ander systeem dan iOS of Android werkt kom je niet in aanmerking voor één van deze cursussen.

Vereiste voorkennis: een klein beetje met de pc kunnen werken.

Belangrijk: cursisten brengen zelf hun iPad of tablet mee. Bij niet courante merken is de handleiding ook nuttig.

Cursus internetbankieren

In de workshop "internetbankieren" leer je je rekeningen beheren en overschrijvingen uitvoeren via het internet. En dit zonder je privé gegevens vrij te geven, want er wordt gewerkt met fictieve gegevens. Veiligheid komt ruim aan bod.

Belangrijk: cursisten brengen zelf hun laptop mee (geen tablet of smartphone) of gebruiken een laptop van de bibliotheek

Cursus routeplanning

Workshop omtrent het gebruik van het openbaar vervoer en het opzoeken van informatie langs de geautomatiseerde weg. Op een duidelijke en ontspannen manier wordt aangeleerd hoe je zelf een bus-, tram-, treinreis kunt plannen.

Vereiste voorkennis: een klein beetje met pc en internet kunnen werken.